Haven Charity Gala brengt 850.000 euro op voor bestrijding alvleesklierkanker

De tweede editie van het Haven Charity Gala, waarbij geld is ingezameld voor de behandeling van alvleesklierkanker, heeft gisteren 850.000 euro opgeleverd. Verschillende Rotterdamse artiesten traden op bij het Kasteel van Rhoon.

Onder anderen Lee Towers en Anita Meyer lieten van zich horen op het galadiner, dat in het teken stond van de campagne Support Casper. Op het jaarlijkse evenement vonden naast optredens ook veilingen en verlotingen van kavels plaats die geld in het laatje van de organisatie brachten. Ook de aankoop van tafels voor de aanwezige prominenten, waaronder Leontien Zijlaard-van Moorsel, leverde de nodige centen op.

Het gala is een initiatief van prof. dr. Casper van Eijck en zijn team. Hij zamelt geld in voor een effectieve behandeling van alvleesklierkanker. De eerste editie bracht afgelopen jaar 1,3 miljoen euro op, waarmee de bouw en inrichting van een speciaal laboratorium is gefinancierd. De organisatie geeft aan momenteel te werken aan de verdere realisatie van het lab in het Erasmus MC en de ontwikkeling van een virus om de ziekte te bestrijden.

Bron: ad.nl